Mi-am rupt din putinul meu timp liber pt a vizita Cheile Sohodolului-Manastirea Tismana-Manastirea L
Incercati sa va rupeti din putinul timp liber pe care il aveti pt a vizita frumusetile tari noastre.Cheile Sohodolului,Manastirea Tismana,Lainici si pestera muierilor,incerc sa va arat cate putin din fiecare ,poate va stranesc interesul.
Pe 16 august anul acesta,am vizitat impreuna cu prietenii mei din Tg. Jiu, manastirea Tismana, si apoi am mers putin si pe Cheile Sohodolului. Extraordinare locuri ! Sfanta manastire este deosebita si cu adevarat un lacas de cuviosenie, iar Cheile...,nu am cuvinte, adevarate monumente ale naturii, mandria gorjenilor, si locul lor de relaxare. Am ramas profund incantat de ceea ce am vazut si ascultat, si nu-mi doresc decat sa ma reintorc de cat mai multe ori pe aceste plaiuri minunate!
cheile sohodolului sunt printre cele mai salbatice locuri din tara. Turistii pleaca rar in drumetii spre acest canion pe care natura le-a creat parca, in mod special, pentru vanatorii de aventuri. Cu toate acestea, este usor de ajuns in Cheile Sohodolului, iar peisajul este piperat cu scorpioni si vipere cu corn.
Manastirea Tismana, situata la 30 de kilometri vest de orasul Targu Jiu si la 5 kilometri N de comuna Tismana, acest asezamant monahal este printre cele mai vechi din tara Romaneasca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul veacurilor. Toponimul cuvantului Tismana vine de la "loc fortificat de ziduri". Insa, numele poate fi luat si de la arborele "tuia" care impadurea pe vremuri aceste locuri.
Manastirea Lainici ,Unul dintre cele mai importante obiective religioase şi turistice din judeţul Gorj este Sfânta Mănăstire Lainici din oraşul Bumbeşti Jiu. Mănăstirea Lainici, aşezată la mijlocul mirificului defileu al Văii Jiului, la 25 km distanţă de Petroşani şi la 32 km de Târgu Jiu, aparţine de Arhiepiscopia Craiovei, Mitropolia Olteniei. Actuala şosea ce tranzitează miraculos inedita
Peştera Muierilor (sau Peştera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, Judeţul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei.
Peştera Muierii a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peştera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbaţii plecau la lupte, foarte mulţi copii şi femei, de unde i se trage şi numele. Este prima peşteră electrificată din România.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.